Wie is deze vrouw?

Prettig om kennis te maken. Ik ben Heleen Brinkman (Singapore, 1962).

Een gebeurtenis die mij en de manier waarop ik werk sterk beïnvloed heeft is de landing op de maan! Ik was 6 en wist: ik word astronaut. Vooral dat moment van zwaaien naar de achterblijvers, op de drempel naar een nieuwe wereld, maakte een onuitwisbare indruk.
Toeval of niet, in mijn kinderjaren heb ik vele verhuizingen meegemaakt. De meest ingrijpende was de re-migratie van Australië naar Nederland. Ik moest me aanpassen, nieuwe vrienden maken en zelfs een andere taal leren. Het lukte me door goed te observeren, na te doen en fouten te maken. Men vond mij grappig.

Reizen

Ik ging op reis. Naar China, Rusland, Centraal-Azië en Tibet. Lastig toegankelijke landen in die tijd. Wat mij drijft is nieuwsgierigheid, vooral naar dat wat ik niet ken. Dat maakt dat ik nu goed uit de voeten kan met mensen uit andere culturen.

Na mijn studie Engels (eerstegraads bevoegd) ben ik gaan acteren. Want zo kan ik ook reizen, in tijd en ruimte, net als een astronaut. Ik heb theater gemaakt, diverse rollen gespeeld. Eind jaren ‘80 vond ik het snijpunt van leren en spelen: trainings acteren. Stoeien met communicatie om te zien wat werkt.

Stralen

Nu ga ik een stap verder: ik zet mensen in hun kracht, ik kan hen laten stralen. En dat doet mij weer stralen! Er is zoveel potentieel: wat zou er gebeuren als we dat allemaal zouden gebruiken?

Sparren met Acteur is als een reisbegeleider: ik nodig mensen uit om hun eigen speelruimte te ontdekken. Dat kan in de breedte en/of in de diepte. Op zoek naar authentiek en sterker communiceren.

Mijn missie

Mensen vanuit gelijkwaardigheid op een simpele manier plezier laten beleven aan sterker communiceren.

Mijn visie

Een betere wereld is mogelijk als we werkelijk naar ons zelf en elkaar durven te luisteren. Als we ons kunnen verplaatsen in de ander. Tegenstellingen worden dan verschillen. En die mogen er zijn. Graag zelfs!