Sterker communiceren

Sparren met Acteur ontwikkelt en geeft actieve trainingen op maat, met als onderwerpen:

Samenwerken

Resultaat: beter functionerende medewerkers, verhoogde productiviteit, plezier op de werkvloer en minder verzuim.

Feedback geven en ontvangen

Resultaat: een veiliger werkklimaat waarin elk individu serieus genomen wordt. Dat bevordert de samenwerking en reduceert het ziekteverzuim.

Assertiviteit

Resultaat: medewerkers die effectief opkomen voor zichzelf, en hun werk, met behoud van de onderlinge relaties, waardoor zij beter gaan presteren.

Assertieve medewerkers durven feedback te geven/ontvangen waardoor de samenwerking versterkt en doelstellingen worden gehaald.

In overleg met de opdrachtgever stel ik een programma samen. Kenmerkend daarin is dat ik deelnemers letterlijk in beweging breng. Theorie ondersteunt, maar vooral doe ik een beroep op lijf, hart en hoofd om een wezenlijke verandering teweeg te brengen.

Spelvormen

De spelvormen die ik gebruik zijn simpel en doeltreffend. Deelnemers ervaren aan den lijve wat voor hen wel/niet werkt. Enkele voorbeelden van spelvormen:

  • carrousel: een kort fragment, b.v. een grens stellen (zeggen ‘ik wil dit niet’), wordt geoefend in een kring. Iedere deelnemer doet dat op zijn/haar eigen manier. Er volgt een korte nabespreking over wat wel/niet werkt.
  • rollenspel in diverse vormen: individueel; met collega’s als souffleur; estafette (met b.v. 3 collega’s die samen één gesprek voeren).
  • regiescènes: deelnemers regisseren een scène, gespeeld door 2 acteurs, die communicatief niet goed verloopt. Door regie aanwijzingen te geven aan de acteurs  zien zij onmiddellijk het effect van die aanwijzing.
  • ik ben een beest!: door te lopen/bewegen/kijken als een bepaald dier, maken deelnemers contact met hun ‘dierlijke’ energie.

Theorieën

De meest ondersteunende en verhelderende theorieën zijn de Roos van Leary, de communicatie niveaus, cirkels van invloed, feedback regels etc.

Mijn ervaringen

Feedback

Mensen werkzaam in dienstverlenende beroepen communiceren vaak indirect, vermijdend of met een grapje in plaats van helder hun grens aan te geven. Het levert sluimerende frustraties en slecht functionerende teams op. Uiteindelijk kan het leiden tot (langdurig) verzuim. Mijn training feedback geven /ontvangen zet een positieve verandering in werking.

Assertiviteit

Hoger opgeleiden zijn gewend om vanuit hun ratio te communiceren. In de training assertiviteit leren zij opnieuw hun gevoel en intuïtie in te zetten. Voelt kwetsbaar en maakt communicatief ijzersterk!

Indien gewenst werkt Sparren met Acteur samen met (interne) trainers aan het ontwikkelen en uitvoeren van een belevingsgerichte training.

Intervisie

Ook voor intervisie is Sparren met Acteur van verhelderende waarde. Ik begeleid het proces, vraag situaties uit en speel als acteur de gewenste rol. In het onderzoek direct daarna stel ik prikkelende, inzichtelijke en soms confronterende vragen. Altijd ontstaat er zo de ruimte om zaken te ontwarren.

Dit zeggen anderen over mij:

De acteur/trainer Heleen Brinkman deed het erg goed. Er ontstond direct een sfeer van durven oefenen, naar mijn idee kwam dat doordat Heleen zich toegankelijk en ‘gewoon’ opstelde en door de woorden die ze kiest, en uitlegt dat het met name bedoeld is om te leren en dat mensen hun voordeel mee kunnen doen. Conclusie: een prettig iemand om mee te werken, wekt vertrouwen en weet dit vast te houden, ondanks soms confronterende vragen of het even op scherp stellen.

- Sylvia W., personeelsfunctionaris van een Hogeschool.

 

De twee rollen vandaag waren voor de deelnemers volgens mij akelig herkenbaar! Heel natuurlijk en scherp neergezet. Ben ‘t altijd wel zo gewend van je maar het was toch snel ff knallen…. Is je super gelukt. MERCI.

- Inge S., trainster.